Mijn hond en IK voor jou

Naast Mental Coaching is het ook mogelijk om gecoacht te worden met één van mijn honden als Co-Coach. 

Na de komst van Zuss, onze Australian Labradoodle in december 2019, kwam bij mij snel de wens om samen met haar iets te gaan doen om onze band te versterken. Dat samenwerken met Zuss als Co-Coach één van de mogelijkheden was, had ik op dat moment nog niet bedacht. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet samenwerken met iemand die altijd blij is om bij jou in de buurt te mogen zijn!

Zuss (05-10-2018)

Zuss kregen we toen ze 14 maanden oud was. Ze is opgegroeid in een roedel met andere honden. Zij kent als geen ander de hondentaal en kan met iedereen, mens of hond. Zuss is graag bij je in de buurt en houdt van fysiek contact. Met haar indringende blik windt ze je snel om haar "poten". Ze heeft een lief en zacht karakter, maar weet precies wat ze wel, of juist niet wil. De naam Diva had haar ook niet misstaan.

Gijs (11-02-2021)

In februari 2021 werd Gijs geboren, ook hij is een Australian Labradoodle. Zuss doet haar naam eer aan en is een grote hulp in de opvoeding van haar, soms ietwat karaktervolle, "broertje". Gijs is een lieve, eigenwijze hond. Verzot op spelen en aandacht en zal dit niet onder stoelen of banken schuiven. Gijs daagt je uit en houdt je scherp. 

 

 

'Samen met de hond op pad'

Welk pad bewandel je?
Welke afslagen kom je tegen op jouw pad?
Welke obstakels kom je onderweg tegen?
Waarom bewandel jij dit pad?

Honden laten altijd gedrag zien, tijdens een wandeling of tijdens een oefening, maar ook wanneer een sessie plaatsvindt aan een tafel. Ze reageren op je intenties en op je emoties en zien als het ware direct je ‘binnenkant’, niet alleen maar je ‘buitenkant. En dit geven ze aan jou terug, eerlijk, puur en zonder waardeoordeel.

Tijdens de coachwandeling 'Samen met de hond op pad' ben je samen in verbinding. Er ontstaan spontane interacties in de buitenlucht die jou extra inzichten geven, die je nodig hebt om verdere stappen in het proces van persoonlijke ontwikkeling te zetten.

'Samen met de hond op pad' duurt 1 - 1,5 uur. De coachwandeling vindt plaats in de regio Hengelo/Enschede (andere regio in overleg)

 

Wanneer je zelf een hondeneigenaar bent kunnen we de wandeling uiteraard ook met jouw eigen hond(en) maken. Voordelen hierbij zijn:

  • Jullie band wordt versterkt
  • Je leert wat jullie nodig hebben om elkaar nog beter te begrijpen
  • Je leert beter begrijpen wat jouw hond je vertelt

 

IK voor jou is opgenomen in het Animal Assisted Interventions Kwaliteitsregister (AKR) als Animal Assisted Coach level 3 onder registratienummer 90200298.
Het AKR geeft op transparante wijze een overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dierondersteunende interventies.

 

 

Aanbod voor teams

 

Ben je geïnteresseerd in Coachen met honden?
Neem dan contact op via het contactformulier.