Waarom Mental Coaching?

 

De methode Gewoon Doen! geeft je veel kennis en inzicht in het mentale systeem van de mens. Je leert om te gaan met emotie door uit te leggen hoe het mentale systeem van een mens werkt.
Als mens kun je zelf leidinggeven aan dit systeem. Dit leer je door te ervaren hoe dat systeem functioneert door te leven vanuit jouw centrum. Je leert je eigen gedrag te sturen en jezelf te coachen en komt daarmee tot daadwerkelijke gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling.

Jezelf mentaal ontwikkelen is een geweldige uitdaging, met als doel:

  • Anders leren denken
  • Oplossingsgericht
  • Met gezond verstand
  • Eerlijk zijn tegen jezelf

“10% is wat je overkomt, 90% hoe je er mee omgaat”. En Mental Coaching gaat jou daarbij helpen!


 

We leven in een wereld en tijdperk waarin de hoeveelheid prikkels die ons als mens bereiken overweldigend zijn. We worden bedolven onder informatie, meningen, beelden… Zowel in het werk als privé. Kijk alleen maar naar alle beschikbare nieuwsbronnen, sociale media etc. Een belangrijke bron van ‘meningen’ komt vanuit jezelf. Je eigen gedachten over van alles en nog wat, en vaak ook over jezelf. Waar heb je invloed op, en waarop niet. En welke betekenis geef jij aan (vul maar in)?

Ben jij je bewust van wat jou beïnvloedt in:

  • Welke gedachten je hebt,
  • Hoe jij je voelt
  • Welk gedrag jij vertoont en
  • Welke keuzes jij maakt?

 

Je leert de “kracht van de gedachte” te ervaren, want het begint altijd bij een gedachte. Deze gedachte bepaalt jouw gevoel, het gevoel bepaalt jouw gedrag en het gedrag bepaalt jouw algeheel functioneren.

Ieder mens heeft de keuze welke kant hij of zij op wil. Maar hoe bewust ben jij je van de keuzes die jij maakt en op basis waarvan jij deze maakt? Maak jij keuzes op basis van ‘angst’ of ‘moed’; ben je de ‘lafaard’ of de ‘held’?

“Ieder van ons heeft een held in zich zitten, die erop wacht om in actie te komen. We zijn allemaal ‘helden in opleiding’. Onze heldenopleiding is het leven, met zijn dagelijkse omstandigheden die ons uitnodigen om heldhaftig te zijn, bijvoorbeeld door elke dag iets aardigs voor anderen te doen, door medeleven uit te stralen waarbij je begint met zelfmedeleven, door het beste in anderen en jezelf naar boven te halen, door te blijven liefhebben, zelfs in de moeilijkste relaties, en door de kracht van onze geestelijke vrijheid te vieren en te oefenen’

Uit: De Keuze, Leven in vrijheid van Edith Eva Eger 

 

Voor wie is mental coaching? Hoe bied ik mental coaching aan?